درخواست منو
تاریخ حدودی مراسم

نامزد شدن دختر و پسر قبل از ازدواج به صورت عرفی بعد از مراسم بله‌برون است که با توافق خانواده‌ها تصمیم گیری برای ازدواج قطعی شده. از طرف دیگر عقد یک توافقنامه قانونی و محضری است که با آن عروس و داماد رسما زن و شوهر همدیگر  شده و می‌توانند زندگی مشترک را با هم شروع کنند.

در ادامه مقاله فرق نامزدی و عقد در سالن عقد هورام به تفاوت‌های جزئی و حتی شباهت‌های عقد و نامزدی خواهیم پرداخت.

دوران نامزدی و رسم های مهم آن

معمولا بعد از مراسم بله برون دختر و پسر با رد و بدل کردن کادوهای یکدیگر و تصمیمات نهایی برای تعداد مهریه، تاریخ عقد، تاریخ ازدواج، شیربها و … و خرید انگشتر نشان از طرف خانواده داماد برای عروس با هم نامزد می‌شوند. تعریف ساده‌ی نامزدی در واقع آگاه کردن خاتواده‌ها و دوستان و نزدیکان از جدی بودن قصد ازدواج دختر و پسر است.

آیا نامزدی را جشن می‌گیرند؟

گرفتن جشن نامزدی در خانواده دختر یکی از مراسم‌هایی است که امروزه خیلی مرسوم نیست اما در صورت علاقه بین بله برون و عقد (شروع دوران نامزدی تا رسمی شدن ازدواج) می‌توان جشنی به نام جشن نامزدی گرفت که خانواده عروس میزبان آن هستند و تدارکات لازم را برای آن در نظر می‌گیرند.

جشن نامزدی و عقد

مراسم عقد چیست

مراسم عقد اولین جشن رسمی و قانونی بین دختر و پسر است که در محضر یا سالن عقد برگزار می‌شود و از آن به بعد عروس و داماد رسما زن و شوهر همدیگر به حساب می‌آیند اما در فرهنگ ایرانی همچنان دختر و پسر را تا شب عروسی نامزدی می‌نامند.

در واقع حتی در برخی از مناطق ایران دوران نامزدی تازه بعد از عقد شروع می‌شود اما در شهرهای مدرن و بزرگ مثل تهران و شیراز آگاهی خانوده‌ها از قصد ازدواج دو طرف بعد از بله برون کافی است.

آیا عقد را جشن می‌گیرند؟

بیشتر خانواده‌ها بلافاصله بعد از عقد (که معمولا صبح تا ظهر انجام می‌شود) همان شب یک جشن مفصل به اسم جشن عقد می‌گیرند و ازدواج رسمی و دختر پسر را به آنها تبریک می‌گویند.

این جشن می‌تواند در همان خانه عقدی باشد که مراسم در آن برگزار شد تا از نظر دسترسی برای مهمانان راحت‌تر باشد.  پذیرایی خوب در سالن عقد یکی از مهمترین موضوعات در جشن عقد است. خوشبختانه هورام دارای یک سالن عقد با پذیرایی شام  در شرق تهران است که می‌توانید مراسم خود را در آن برگزار کنید.

جشن عقد را هم معمولا خانواده دختر میزبانی می‌کند اما هزینه خود عقد و مراسم آن مشترک با عروس و داماد و خانواده‌های آنهاست.

عقد و نامزدی در فرهنگ های مختلف

حالا که با مفهوم عقد و نامزدی به صورت جداگانه و مفصل آشنا شدید به بررسی نکات عقد و نامزدی به صورت جزئی می‌پردازیم. همانطور که گفتیم بسته به اعتقادات افراد و رسومات محلی دوران نامزدی تعریف متفاوتی برای همه ندارد. برای اکثر خانواده‌ها در شهرهای بزرگ بعد از بله‌برون دوران نامزدی است و دختر و پسر با اطلاع خانواده می‌توانند آزادانه‌تر رفت و آمد کنند و همدیگر را بشناسند.

بعضی دیگر اما دوران نامزدی را فقط بعد از عقد شرعی می‌دانند و طبیعتا جشن نامزدی هم برگزار نمی‌کنند و  شناخت دختر و پسر پیش برای ازدواج از همدیگر کمتر است.

نکات دوران نامزدی

دوران نامزدی از هر زمانی که آغاز بشود، طبق تجربه طولانی شدن آن هیچوقت مفید نبوده و نیست. خانواده‌ها بخصوص بزرگترهای فامیل همیشه پیشنهاد می‌کنند که نامزدی کوتاه ولی باکیفیت باشد، چراکه بسیاری از جدایی‌ها و نشدن‌ها در همین مرحله اتفاق میوفتد.

تفاوت های عقد و نامزدی

تفاوت های عقد و نامزدی

عقد و نامزدی درکل تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که به مهمترین می‌توان به:

  • تعهد قلبی یا قانونی: بعد از عقد تعهد شما به همسرتان قانونی است ولی در نامزدی با وجود آگاهی خانواده ها و … تعهد شما قانونی نشده است.
  • رابطه جنسی کامل: در دوران نامزدی بهتر است رابطه جنسی کامل نداشته باشید اما بعد از عقد رابطه جنسی کامل بلامانع است.
  • قطعیت در مورد آینده: با وجود اینکه دوران نامزدی هم رسمی است (چون خانواده‌ها در جریان هستند) اما به دلیل همان عدم تعهد قانونی احتمال بیشتری دارد که نامزدی به ازدواج رسمی و حتی عقد ختم نشود.

اشاره کرد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی تفاوت‌های عقد و نامزدی پرداختیم و تلاش کردیم نکات مهم و شباهت‌ها و تفاوت‌های آنهارا با هم بشماریم تا شما با ذهنیت درست در مسیر ازدواج قدم بگذارید.